Stoomwalsenclub Nederland

Met ruim 300 enthousiaste leden behoort de Nederlandse Stoomwalsenclub tot één van de grootste in Europa!
De Stoomwalsenclub heeft leden en contacten in Nederland, België, Duitsland, Engeland
Denemarken, Finland, Canada en Australië

Op deze website vindt u informatie over de Stoomwalsenclub, de evenementen agenda en nieuwtjes over stoommachines in Nederland. Maar nog veel meer: mooie voorbeelden van verschillende soorten stoommachines, links naar andere websites en wilt u ook lid worden ? dan kan dat ook

 

Historie

De Stoomwalsenclub Nederland werd in april 1969 opgericht. Doel was en is het behoud van zoveel mogelijk stoomwalsen, locomobielen en stoomtrekkers. De vereniging wil dit historische erfgoed niet alleen bewaren maar ook in werking tonen. Naast stoomwalsen die eigendom zijn van Wegenbouwbedrijven zijn er ook veel machines van particuliere eigenaren. In veel gevallen hebben zij zelf de machine grondig gerestaureerd. Naast de historische stoommachines bezitten diverse leden schaalmodellen van stoommachines die ook bedrijfsklaar zijn. In de meeste gevallen hebben zij deze zelf gebouwd. De eerste stoomwals die in Nederland werd geimporteerd was de Aveling and Porter no 4711 in 1901. Deze stoomwals heeft model gestaan voor het logo van de Stoomwalsenclub Nederland.

In 2009 heeft Lloyd’s Register Nederland BV (LRN) het initiatief genomen om de Stoomwalsenclub Nederland een sponsorcontract aan te bieden.

Stoomwals de Pruttelpot, een bijzondere verschijning op uw evenement.

Het clubblad "Op Stoom" geeft vier maal per jaar informatie over de vereniging, activiteiten van leden, stoomnieuws van over de grenzen etc. 

Voor reacties, vragen of opmerkingen over deze website kunt u mailen naar onze webmaster.

© Copyright Stoomwalsenclub 2016 | Privacybeleid