Jaaroverzicht 2006

 • Stoom Tilligte 2006

  Op 6 augustus werd weer de Oldtimerdag gehouden in Tilligte, Twente. Traditiegetrouw was het weer ons gunstig gezind. Zo’n 30 tal stoommachines waren aanwezig, groot en klein. Het festival in Tilligte gaat hiermee tot de grootste stoomfestivals van Nederland behoren. 

 • Vestingdagen 2006

  Op 18-20 augustus werd de 28e editie van de Vestingdagen gehouden in Hellevoetsluis. Het is daarmee een van de oudste stoomevenementen in Nederland. De Engelse deelnemers hielden een roadrun vanuit Europoort waar zij met de veerboot waren aangekomen naar Hellevoetsluis. 

 • Roadrun 2006

  Op 17 juni werd voor de 10e maal de traditionele roadrun van de Stoomwalsenclub gehouden. Ditmaal in het Limburgse Tienray. Gastheer en –vrouw waren de fam. Kromhout die hun mooie terrein ter beschikking hadden gesteld om de machines neer te zetten en te overnachten. Veel deelnemers arriveerden al op 16 juni, zodat in de avond gezellig kon worden bijgepraat. 

 • Historische collectie door brand verwoest

  Op 27 december 2006 is bij Bob Bruin, lid van de Stoomwalsenclub, door brand de volledige collectie historisch materiaal verwoest. Tijdens slijpwerkzaamheden in zijn loods is de brand ontstaan. Bob kon zelf gelukkig ongedeerd naar buiten vluchten. 

 • Dordt in Stoom 2006

  Het Dordtse stoomevenement dat iedere 2 jaar wordt gehouden was weer gezellig en druk. Het weer was nat en koud, maar dat weerhield de mensen er niet van om te komen kijken: zo’n 200.000 bezoekers. De organisatie had een mooie collectie machines bij elkaar gebracht. 

 • Steamworld Almere 2006

  Dit jaar voor de 20e maal werd in Almere het grote stoomfestival gehouden. De ludieke opening, met een vuurspuwer, benadrukte dit feit. De weersomstandigheden waren niet ideaal, af en toe een bui en geen al te hoge temperaturen, maar er was toch het nodige te zien. 

 • Trotse eigenaar van een 6 Burrell showman

  Harry Hooyberg is sinds zaterdag 18 maart 2006 de trotse eigenaar van een 6" Burrell showman schaal 1 : 2. 


© Copyright Stoomwalsenclub 2016 | Privacybeleid