NOT AVAILABLE

This page is currently not available in English.

However, it is available in Dutch.

Annual Review 2005

 • Almere 2005

  Hemelvaart is een ander woord voor Stoomfestival in Almere. Al weer voor de 19e keer veel stoommachines in Almere haven op 5 tm 8 mei. Omdat veel Nederlandse machines naar een festival in Duitsland waren, was de Engelse inbreng dit jaar groter. 

 • Stoomfestival Bochum, Duitsland 2005

  Voor de 4e maal werd eind april 2005 een stoomfestival gehouden op het oude terrein van de kolenmijn “Zeche Hannover”in Bochum. In 1857 werd hier begonnen met steenkolen winning. 

 • Miniroadrun naar Almere 2005

  Van de Stichtse naar Almere-Mini roadrun Traditie getrouw gaan de stoomwalsen Cor en De Gebroeders ieder jaar naar het stoomfestival in Almere. Niet op een dieplader, maar al vele jaren onder eigen stoom. Verzamelplaats is het recreatiestrandje bij Huizen aan de Zuidzijde van de Stichtsebrug. 

 • Examen stoomcursus 2005 te Harderwijk

  Harderwijk. Eind april werd als afsluiting van de welbekende stoomcursus van Theo van Drumpt de praktijkdag gehouden. Op diverse stoommachines kon worden gestookt, gesmeerd en rondgereden. Vanwege het grote aantal cursisten werden 2 praktijkdagen gehouden zodat iedereen aan de beurt kon komen. Er waren ook enkele inspecteurs van Lloyds-Stoomwezen aanwezig die de gespreksdag in februari hadden bijgewoond. 

 • Clubdag 2005 in Drachtster Compagnie

  De jaarlijkse stoomrit van de Stoomwalsenclub Nederland, wordt dit jaar op zaterdag 18 juni 2005 in de omgeving van Drachtster Compagnie verreden. Aan deze stoomrit zal een groot aantal leden met een stoomwals, stoomtractor, stoomauto  of schaalmodel deelnemen (ongeveer 30 machines groot en klein). Het vertrekpunt van de stoomrit is vanaf de Folgersterloane in Drachtster Compagnie.

 • Naamswijziging Majo

  Velen kennen de Aveling and Porter wals no 4732 “Majo”nog wel. 
  De wals is hetzelfde gebleven maar heeft een nieuwe naam gekregen: “Rolly” 

 • Hergeboorte van Lady Jane

  Na een aantal jaren uit de running te zijn geweest is de Aveling & Porter Lady Jane van de familie Collins weer bedrijfsklaar. 

© Copyright Stoomwalsenclub 2016.