NOT AVAILABLE

This page is currently not available in English.

However, it is available in Dutch.

Great Dorset Steam Fair 2013

De Stoomwalsenclub Nederland was met de “Pruttelpot” op dit jaarlijks terugkerende grootse evenement aanwezig. De “Pruttelpot” was onder nummer 87 te bewonderen in de Marquee. Hierin waren verschillende machines te bewonderen die aan een grondige restauratie toe waren en machines die nog mooier waren dan tijdens de aflevering door de fabriek.

 

Dit jaar was er een Special Roller Display en alle walsen die konden rijden met stoom-, diesel of op een andere wijze konden hieraan deelnemen. De aanmelding hiervoor was overweldigend waarvan ruim 120 stoomwalsen waar onder ook 4 stoomwalsen uit Nederland zoals vermeld de:
1.    “Pruttelpot” van de Stoomwalsenclub Nederland 2.    “Jumbo” bemand door Richard Ekkel en Arjan Groot 3.    “Leen” met als bemanning Jacco Bos en Raymond La Crois 4.    “COR” met als bemanning de fam. Beijer namelijk Beijer sr. Johan en zijn 3 enthousiaste zonen René, Harm, Frank en ook Theo van Drumpt.
In het 4de nummer van ons clubblad in 2013 zal een uitvoerig verslag met foto’s  worden gegeven. Om de sfeer te proeven van de GDSF 2013 bijgaand alvast een paar impressies. Het hoogtepunt was op zaterdagmiddag om een bestaand record te breken namelijk 31 stoomwalsen op één werk. Na een goede voorbereiding is het oude record op die dag verpulverd en staat op 102!

Enkele impressies van het evenement :           

In de Marquee 

In de Marquee tonen bezoekers belangstelling voor de Pruttelpot met het nieuwe informatiebord met “bloemen” in de kolenbunker.

Het informatiebord

De voorbereiding van de recordpoging

In de aanloop en gezamenlijk oprijden naar de “te walsen puinbaan” op het terrein.

  

De Jumbo in de rij met Richard Ekkel en Arjan Groot met pet als bemanning. Gevolgd door stoomwals LEEN van Oosterhof Holman – Grijpskerk met Jacco Bos (re) en Raymond La Crois op de stookplaats. Ook de “COR”heeft zijn plaats gevonden om aan de recordpoging deel te nemen. Met Harm aan de stoomlat en René controleert het vuur en is de stuurman.
Na de recordpoging gaat de “Pruttelpot” de Arena van de Heavy Haulage verkennen samen met de “COR”.

Met Harm aan het stuur de Arena in van de Heavy Haulage en Frank en Theo rijden alvast vooruit.

Hierna een impressie van nagenoeg alle stoomwalsen die aan de recordpoging hebben deelgenomen.

In het december nummer volgt een uitgebreid verslag.

© Copyright Stoomwalsenclub 2016.