NOT AVAILABLE

This page is currently not available in English.

However, it is available in Dutch.

Roadrun 2009

Dit jaar is de roadrun van de Stoomwalsenclub gereden in Twenthe, in de omgeving van Tilligte waar ook het Oldtimerfestival wordt georganiseerd.

Voor de roadrun, die op vrijdag 31 juli werd gereden hadden zich een groot aantal machines aangemeld, zowel groot als klein stoom. De route was uitgezet door Hans Heupink.
Hi9j had een rit opgesteld die vanaf het stoomterrein vertrok en door de mooie omgeving  van Tilligte ging, afstand 13,5 km. 

Het was in de vroege ochtend een drukte van belang. Iedereen was bezig met opstoken, water bijvullen en alle smeerpunten werden nagekeken. Even over half elf was het zo ver dat de stoet van tegen de 20 machines op weg ging; over de Dinkel het mooie Twentse land in. Voor de Minneapolis van Chris Bimmel was dit een soort vuurdoop: de eerst keer dat hij met deze machine, nog niet zo lang in zijn bezit, meereed over een grote afstand. Ook voor Harry Berendsen een vuurdoop: met zijn spiksplinternieuwe  model van een Foden stoomvrachtwagen was in korte proefritjes nog maar 36 km gereden om het eigen erf. Maar verder met de roadrun. Regelmatig toeschouwers, fietsers die verbaasd afstapten toen ze het lange lint van walsen, trekkers en klein stoom voorbij zagen komen. Van tijd tot tijd een korte stop zodat de hele colonne weer bij elkaar was. Ook was het mogelijk om water bij te tanken. Door omroep Oost werden machinisten geïnterviewd; beelden die dezelfde dag nog werden uitgezonden.
Na zo’n 1½ uur werd een grote stop gemaakt in Lattrop. Hier werd de lunch aangeboden door de Oldtimerorganisatie. Dat liet iedereen zich prima smaken. De machines konden hier ook worden nagekeken. Toen alles en iedereen was gevoed en gelaafd ging de stoomlat weer open en werd gestart met de terugtocht. Langs bossen en weilanden, waar heel nieuwsgierige kuddes koeien stonden tufte men in een rustig tempo verder. Nog een waterstop en een verfrissing voor de machinisten en toen het laatste stukje  naar het stoomterrein waar iedereen voldaan aankwam. Een prachtige rit onder ideale weersomstandigheden!

© Copyright Stoomwalsenclub 2016.