NOT AVAILABLE

This page is currently not available in English.

However, it is available in Dutch.

Historische collectie door brand verwoest

Op 27 december 2006 is bij Bob Bruin, lid van de Stoomwalsenclub, door brand de volledige collectie historisch materiaal verwoest. Tijdens slijpwerkzaamheden in zijn loods is de brand ontstaan. Bob kon zelf gelukkig ongedeerd naar buiten vluchten. 

Van de collectie is niets meer over. Topstukken waren de Stanley steamauto uit 1918 en de Sawyer Massey stoomtrekker uit 1907. Maar ook een schitterende collectie historische motorfietsen, een prachtige IHC Titan tractor en een Crossley dieselmotor gingen in vlammen op. Door de grote hitte is veel materiaal weggesmolten of volledig verbogen. Bijgaande foto’s zeggen meer dan woorden.

Wat een verschrikkelijke ravage. De Stanley steamer 735B uit 1919 volledig verwoest. Rechts zijn de resten te zien van wat eens een prachtige IHC Titan tractor was. Het vuur was zo intens dat de bronzen onderdelen zijn gesmolten

Na het opruimen van de dakplaten wordt de omvang van de ramp nog beter zichtbaar. Al de motorfietsen zijn verwoest evenals de Sawyer Massey traction engine en een stationaire machine op de achtergrond.

Hier is de IHC Titan tractor te zien in betere tijden.

Helpers zijn aangekomen om de ravage op te ruimen.

© Copyright Stoomwalsenclub 2016.